Kesää kohti: rataesittelyssä Alastaro

Loimaalta Virttaan kylästä löytyy Alastaro Circuit, missä ajetaan tänä vuonna Rata-SM-osakilpailu syyskuun loppupuolella. Alastaron radalla on ajettu ensimmäiset kierrokset Jyrki Järvilehdon toimesta jo vuonna 1989, joten ensi vuonna rata pääsee juhlimaan 30-vuotista taivaltaan.

Rata sijaitsee lähellä suuria kaupunkeja ja paikalla järjestetään useita moottoriurheilukilpailuja ja -tapahtumia vuosittain. Rata on myös suosittu harrastajien keskuudessa, ja siellä järjestetään myös erilaisia koeajotapahtumia. Alastarolta löytyy moottoriradan lisäksi jokamiesluokan rata sekä kiihdytyssuora. Läheinen mökkikylä tekee Alastarosta myös matkailullisesti houkuttelevan kohteen.

Aluetta on pyritty kehittämään viime vuosina isoilla harppauksilla, joista suurimpana voidaan pitää juuri viimeisteltävää koko radan uutta asfalttipintaa.

- Koko nykyinen rata ja mini GP -lenkki ovat asfaltoitu uudelleen saumattomasti. Samoin kaikki kanttarit on uusittu ja niiden taakse tehty vielä turva-aluetta asfaltista. Kanttarit on valmistettu yliajettaviksi moottoripyöriä ajatellen. Kanttarit maalataan ja saumat liimataan vielä tasaisiksi ennen kauden 2018 alkua, samoin reunaviivat ja lähtöruudut. Puita on kaadettu, jotta näkyvyys paranee. Samoin turva-alueita on laajennettu valtavasti. Paluu ja tulotie on uusittu, samoin hieman parannettu ylävarikkoa, kertailee rataa hallinnoiva Tero Tupala.

Tupala uskoo vahvasti panostuksen näkyvän myös entisestään lisääntyvissä kävijämäärissä tulevalla kaudella.

- Uskon ja tiedän, että parannusten avulla radalla pitäisi olla vilskettä tulevana kautena 2018. Pinnan laatu on parasta luokkaa, mitä voidaan valmistaa. Massa, kiviaines on tarkkaan valittua ja tutkittua. Pito tulee olemaan uskomaton, myös sateella, se jo todistettu. Vanhat epätasaisuudet, pomput ja vesilätäköt ovat historiaa. Pinnan vaikutus tapahtumiin ja kilpailuihin on valtava, ja se lisää myös turvallisuutta huomattavasti, korostaa Tupala.

Radan varauskalenteri näyttää useimmiten punaista jo hyvissä ajoin ennen kautta, joten omaa ratapäivää halajavien kannattaa olla aikaisin liikenteessä. Rata-SM-sarjan kauden 2018 päätösosakilpailu ajetaan Alastaron moottoriradalla 22.-23. syyskuuta.

Kuva: Pertti Kangasniemi

 

16.04.2018

Moottoriurheilu.tv

Viralliset kisatuotteet